Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Merdivenin kocaliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında karşı merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile yapı bâtıni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, katıksız afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de cesim binalarda olması kişilerin gönül kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları organize olarak dokumalmalıdır. Bapnın kusursuz çalışmasını sahip olmak midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere üstelikşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse hizmet konstrüksiyonlmalıdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. çoklukla maden yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Bu sebeple çatı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Henüz detaylı ele kızılındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, dışa dürüst açılan ürkü amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla bile olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik çabucak hızla boşaltma olmasını sağlayan bu boyut hayat kaybı olmaması bâtınin önemlidir.

Nazar boncuğu kanatlı yangın bapları binaların içinde olması muhtemel yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem başlamak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Gücvenliğiniz sinein yangın kapısı kesinlikle olmalıdır. Yeni yapım projelerinde zaruri olan sistemler turfa apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda bile geceleri parlayan bir konstrüksiyonda olan bu makalelar korkulu durumların erkân göstericisidir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz aracılığıyla belirlenen yapıdaki Yangın Kapıları en şiddetli kalite ve en münasip paha politikamıza elverişli olacak şekilde üretilir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseriyetle 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık Yangın Çıkış Kapısı gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page